La teva immobiliària de referència a l'Anoia

Com fer un hort urbà

 

Cultivar les teves pròpies fruites i verdures al teu pis a la ciutat és més fàcil del que sembla. No necessites una gran extensió de terreny ni molts diners per fer el teu propi hort urbà. Només et fa falta tenir una terrassa o balcó i ganes de cuidar-lo. Et donem una petita guia perquè sàpigues com fer-ho.

 

– Localització. És la decisió més important que hem de prendre, ja que de la ubicació dependrà el bon creixement de les nostres plantes i també ens condicionarà a l’hora d’escollir què podem cultivar. Un hort que rebi llum solar directa durant la major part del dia serà adequat per verdures com els tomàquets, carbassons o pebrots, que requereixen molta llum. En canvi, si no rep tant sol, serà apte per a altres tipus de cultius com les patates o els enciams.

 

– Recipient. Les dimensions del teu balcó o terrassa marcaran la mida de les torretes o jardineres que pots tenir. Pensa que no és necessari que siguin molt profundes, amb 10-15 centímetres de profunditat es pot plantar gairebé de tot, ja que amb una bona terra i un reg adequat les arrels no creixeran més d’aquesta mida. Les torretes de fang són millor que els de plàstic perquè mantenen la temperatura de la terra. És important que tinguin un bon sistema de drenatge.

 

– Brots i llavors. Per plantar pots fer-ho directament amb llavors o amb planter, és a dir, sembrant en contenidors petits (pots fer servir un recipient de iogurt) i després trasplantant a l’hort. Hi ha hortalisses que és millor trasplantar, com els enciams, les cebes o els tomàquets, i d’altres que és millor plantar amb llavors, com els raves o les pastanagues. Busca una bona botiga on comprar-ho i tria sempre productes de temporada. Pots començar per verdures que siguin més fàcils de cultivar com enciams, bledes, alls…

 

– Substrat. Un bon substrat t’assegurarà l’èxit del teu hort. El més recomanat és el compost, d’origen 100% orgànic, fet a partir de restes d’altres plantes i fems. Té una gran capacitat per emmagatzemar aigua i nutrients. Procura abonar el teu hort almenys dos cops l’any, afegint nou compost.

 

– Reg. Per regar amb més precisió pots instal·lar un sistema de reg per goteig però també pots fer-ho manualment. La quantitat d’aigua dependrà del que tinguis plantat i de l’època de l’any. A l’estiu pot ser necessari regar un parell de cops al dia.

Compare listings

Compare