Cases de fusta: tot el que necessites saber

Cases de fusta: tot el que necessites saber

Por finques el

En alguns països del nord d’Europa hi ha una gran tradició en la construcció de cases de fusta. Al nostre país no són tan habituals però en els últims anys estan arribant amb força. Les tècniques de construcció amb fusta han evolucionat molt en els últims anys i, tot i que habitualment aquestes cases tenen un aspecte rústic i tradicional, cada vegada s’aconsegueixen dissenys més moderns i actuals. Si t’estàs plantejant fer-te una casa de fusta, t’expliquem quins avantatges tenen i tot el que necessites saber.

 

  • Bon aïllament. La fusta és un molt bon aïllant, tant tèrmic com de la humitat, per això les cases de fusta s’adapten molt bé als climes freds. Aquestes cases tenen molt bona eficiència energètica, mantenint l’escalfor a l’hivern i el fred a l’estiu, de manera que l’estalvi en aire condicionat i calefacció és molt gran, arribant a gastar fins a un 60% menys que en una casa de construcció tradicional. Acústicament, la fusta també és un bon aïllant, cosa que també serà avantatjosa en entorns sorollosos. 

 

  • Durabilitat i resistència. Les cases de fusta poden durar molts anys, són molt resistents als factors externs (sol, vent i humitat) i, amb un manteniment adequat, donen millor resultats que les de formigó, que a partir dels 40 anys es comencen a deteriorar. A més, al contrari del que es pugui creure, no suposen un risc més alt en cas d’incendi, al contrari. Avui en dia, aquestes cases són tractades amb substàncies ignífugues i la fusta és un material estable al foc, que es consumeix lentament, al contrari que altres materials fets servir en arquitectura, que són molt més inflamables i cremen ràpidament. Per tant, en cas d’incendi, la combustió d’un immoble de fusta no és més ràpid que en el cas d’un tradicional, fet de ciment, totxos i formigó.

 

  • Ràpida construcció i bon preu. Són econòmiques (poden costar entre 650 i 800 € el m2, molt menys que una construcció tradicional) i el seu procés de construcció és força ràpid, d’entre 4 i 6 mesos.

 

  • Manteniment. Tot i els avantatges de les cases de fusta, hem de ser conscients que també necessiten un manteniment exterior que no necessiten altres tipus de construccions. Aquest dependrà de les condicions climatològiques i les hores de sol directe a les que la casa estigui exposada però, en general, cada 3-5 anys la casa necessitarà una capa de vernís.