Certificació LEED què és i quins en són els beneficis?

Certificació LEED què és i quins en són els beneficis?

Por finques el

Avui dia hi ha diversos tipus de certificacions que tenen com a objectiu millorar la sostenibilitat de tot tipus d'immobles, LEED n'és un.

A Finques Rambles t'expliquem en què consisteix aquesta certificació i quins en són els beneficis.

LEED són les sigles pertanyents a Leadership in Energy and Environmental Design, cosa que en català es traduiria per Líder en Eficiència Energètica i Disseny Sostenible, i es tracta d'una certificació de projectes que s'aplica des d’habitatges unifamiliars de nova construcció a edificis rehabilitats i fins i tot pot certificar barris complets.

Quan un edifici obté una certificació LEED vol dir que està construït amb tots els estàndards d'ecoeficiència i que compleix tots els requisits de sostenibilitat durant tot el procés, incloent l'adequació de la parcel·la on s'ubiqui, la pròpia construcció de l'edifici, la selecció de materials sostenibles, l’eficiència en l’ús de l’Aigua i de l’energia i que proporcioni una qualitat mediambiental interior.

La certificació LEED avalua segons els criteris següents:
❖ La sostenibilitat dels materials i els recursos de la construcció.
❖ L'eficiència i aprofitament de l'aigua, tant a la construcció com una vegada que l'edifici estigui en ús.
❖ L'eficiència energètica, també des de la construcció, intentant aconseguir el menor impacte atmosfèric.
❖ Utilització de materials i recursos respectuosos amb el medi ambient.
❖ Una qualitat d'ambient interior amb un ús òptim de l'energia.
❖ Innovació en el procés de disseny.

Hi ha més de 14.000 construccions que acrediten aquesta certificació com a edificis sostenibles i verds però no només parlem d'habitatges sinó també de supermercats, restaurants i oficines, entre d'altres.

Una construcció que estigui certificada LEED té beneficis no només per al mateix edifici, que estarà considerat com un edifici sostenible sinó per al propietari i el constructor, ja que els costos d'operació són menors alhora que augmenta el valor de l'immoble. Es fa una millor conservació de l'energia i de l'aigua i es redueixen els residus. Són edificis més saludables i segurs que redueixen l'emissió de gasos nocius a l'atmosfera. A més, el propietari es pot beneficiar de desgravacions fiscals i demostra la seva consciència amb la cura del medi ambient.