Com canviar un dormitori d'infantil a juvenil

Com canviar un dormitori d'infantil a juvenil

Por finques el

 

Els nens creixen molt ràpidament i, quan es comencen a acostar a l'adolescència, el seu dormitori infantil comença a quedar obsolet. El teu fill o filla ha crescut i ha arribat el moment de deixar enrere la seva decoració actual? Et donem uns quants punts clau per canviar una habitació d'infantil a juvenil i adaptar-la als seus nous gustos i necessitats.


- Pintar amb un color neutre. Habitualment, les habitacions infantils es pinten amb colors vius o es decoren amb vinils de dibuixos o bé amb paper pintat amb motius infantils. Per fer el canvi a una habitació d'adolescent, el millor és pintar amb un color neutre, com blanc, beix o gris clar. Així qualsevol decoració hi quedarà bé i, a més, l'habitació es veurà més gran i lluminosa.


- Canvi de llit. Si és possible per espai, l'ideal és canviar el seu llit infantil per un de més gran, si pot ser un de doble. Els adolescents no només fan servir el llit per dormir sinó per escoltar música, llegir, veure pel·lícules i sèries, parlar amb el mòbil...


- Zona d'estudi. Serà una zona molt important de l'habitació. Cal que tinguin un bon escriptori on poder estudiar i fer els deures, amb una bona il·luminació, una cadira ergonòmica i calaixos o estanteries on poder guardar els apunts, llibres, etc.


- Zona d'oci. També és important tenir una zona d'oci i desconnexió, si l'espai ho permet. Pot tenir un petit sofà o un parell de pufs, una televisió, videoconsola o, si és el cas, un instrument musical. És on passarà temps amb els amics.


- Decoració personal. Ha arribat el moment de canviar l'estil de la decoració i adaptar-la als seus nous gustos. El més probable és que vulgui canviar els peluixos i joguines per pòsters, làmines, fotos i altres objectes decoratius més d'acord amb els seus nous gustos, com ara la música o sèries que li agraden. És important que sigui ell mateix qui triï la decoració, i també els tèxtils, d'acord amb la seva personalitat i gustos.


- Zona d'emmagatzematge i armari. Pot ser necessari canviar l'armari, si el que tenia fins ara era petit. Els adolescents necessiten més espai: acostumen a comprar més roba, sabates i accessoris i també per guardar altres coses, com videojocs, llibres...