Com decorar casa teva seguint l’estil nòrdic

Com decorar casa teva seguint l’estil nòrdic

Por finques el

 

L’estil nòrdic s’ha fet molt popular en els últims anys al món de la decoració. El seu origen el trobem al nord d’Europa, a països com Noruega, Dinamarca o Finlàndia, i són les característiques del clima d’aquests llocs les que marquen l’estil d’aquest tipus de decoració. Al tractar-se de zones molt fredes i amb poques hores de llum natural, l’objectiu bàsic és crear espais acollidors que potenciïn la lluminositat i la calidesa. És un estil senzill, modern i econòmic.

Aquestes són les claus per decorar casa teva seguint aquest estil:

-Color blanc. És el color bàsic i el trobem a tot arreu: parets, mobles i complements. No trobarem mai parets de colors. Normalment, es combina amb el beix i el gris. Els tocs de color els poden aportar els complements, tèxtils, làmpades o quadres.

-Fusta. Aporta molta calidesa i la trobem no només als terres, mobles i, fins i tot, parets sinó també en complements i objectes decoratius, com porta-espelmes. Les varietats habituals són les de colors clars com el faig o el bedoll.

-Llum. La lluminositat és molt important, per això, moltes cases d’aquest estil tenen grans finestrals. Molts cops no tenen cortines o, si les tenen, són de tela molt fina i blanca per permetre l’entrada de llum natural. Pel que fa a la il·luminació artificial, es fan servir làmpades de llum blanca. Acostumen a ser d’estil industrial, tipus focus i metàl·liques, o bé en materials naturals com el vímet o el bambú.


-Naturalesa. Els elements naturals, com les pinyes o els troncs, estan molt presents. Les plantes també poden tenir el seu lloc dins de la casa i donar un toc verd a algun racó de la sala d’estar. Els animals també estan presents en aquest estil en forma de quadres i il·lustracions, sobretot d’animals de bosc com cérvols, ossos, guineus…

-Catifes. Són un element clau per donar calidesa als terres. Per un estil més sobri opta per les catifes en colors neutres i materials naturals, en canvi, si vols donar un toc de color i d’informalitat, opta per una catifa amb motius geomètrics, per exemple, en blanc i negre.

-Quadres. S’acostumen a combinar quadres diferents, amb dissenys en colors clars i senzills. S’hi inclouen làmines amb frases i fotos familiars. Es juga amb marcs de diferents mides i il·lustracions de la mateixa gamma cromàtica.