Com estalviar en la factura de la llum

Com estalviar en la factura de la llum

Por finques el

Amb els canvis en les tarifes elèctriques i el preu/MWh més alt de la història, cada vegada som més els que busquem petits trucs per poder estalviar en la factura de la llum. Et donem uns quants consells per estalviar energia i reduir la teva factura:

 

Tarifes horàries. Les companyies d’electricitat tenen diferents tarifes que et permetran estalviar si esculls la més adequada per tu i els teus horaris. Per exemple, tens l'opció de tenir dues hores de consum gratuït durant el dia, que pots aprofitar per posar rentadores, fer servir el forn, etc.

 

Potència contractada. És una quota fixa que pagues en la teva factura, independentment del que gastis. Revisa si realment necessites la potència que tens contractada o, amb els electrodomèstics i consum que tens, en tindries prou amb una més baixa.

 

Bombetes led. Una de les primeres accions per reduir el consum elèctric és il·luminar casa teva amb llums led. Encara que les bombetes led són més cares que les halògenes, val la pena fer el canvi, ja que duren fins a 8 vegades més i gasten fins a un 80% menys d’energia. També et pots plantejar si en algunes habitacions tens més llums de les necessàries i pots eliminar algunes bombetes. A més, intenta aprofitar al màxim les hores de llum natural i no deixis llums encesos si no és necessari.

 

Electrodomèstics eficients. En els últims anys han sortit al mercat electrodomèstics de classe energètica A++ i A+++, que consumeixen fins a un 70% menys d’energia respecte als antics electrodomèstics de classe A. Per això, val la pena anar-los substituint a mesura que ho necessitem. A més, hem d’utilitzar de manera eficient els electrodomèstics. En el cas del rentavaixelles i la rentadora, esperant que estiguin plens per engegar-los i fent servir aigua freda i programes de baix consum sempre que puguem. I, al forn i la vitroceràmica, apagant-los una mica abans i aprofitant la calor residual.

 

Stand-by. La despesa de deixar els aparells, com el televisor o l’ordinador, en stand-by o endollats quan no els fem servir pot suposar fins a un 10% del teu consum de llum.