Comprar per llogar: puc ser inversor?

Comprar per llogar: puc ser inversor?

Por finques el

 

És una bona idea comprar per llogar? Els experts diuen que el sector del lloguer de pisos està en auge i la rendibilitat està pujant. Segons diferents estudis, la rendibilitat mitjana anual que es pot obtenir a Espanya en comprar un immoble per posar-lo en lloguer és del 5,7%. Catalunya és la comunitat autònoma on és més rentable, oferint una rendibilitat mitjana del 6,6%.

Amb aquestes xifres, podem assegurar que la compra d’un immoble per després llogar-lo dóna uns beneficis molt superiors als que ens puguin donar altres actius financers com el deute públic o els dipòsits bancaris, ja que, en l’actual context de baixos tipus d’interès, cap producte financer ni de borsa ens donarà una rendibilitat similar.

A més, tot i que els preus de les compravendes també van en augment, comprar un pis ara encara és més barat que fa uns anys. Especialment a la nostra zona, Igualada i comarca, podem trobar immobles amb preus molt atractius que són ideals per fer una compra d’aquest tipus. Aquests preus fan, juntament amb la gran demanda d’arrendaments que hi ha avui en dia, que ens trobem en un bon escenari pels inversors, especialment per aquells que s’estiguin plantejant comprar un pis per invertir per primera vegada i, convertir-se així, en petits inversors.

Qui pot ser inversor?

Abans de començar a mirar pisos, hem de fer números. Podem comprar amb els diners que tenim estalviats o haurem de demanar una hipoteca? Avui en dia podem trobar immobles molt econòmics (per exemple, procedents d’entitats bancàries) que poden ser ideals com a inversió i l’import dels quals podem assumir només amb els estalvis que tinguem però, si volem comprar un immoble més car, hi ha la possibilitat de demanar una hipoteca. En aquest cas, ens hem d’assegurar de poder assumir totes les despeses i que el lloguer que podrem obtenir ens permetrà cobrir les quotes mensuals. També hem de tenir clar que podrem assumir-ne el pagament si durant algun període de temps no tenim el pis llogat.

Si t’estàs plantejant convertir-te en arrendador, deixa’t assessorar per un Agent de la Propietat Immobiliària que et podrà aconsellar sobre si pots convertir-te en inversor i t’explicarà quins són els millors immobles per invertir, t’ajudarà a evitar riscos innecessaris i et permetrà portar a terme l’operació en poc temps i sense problemes.

Claus per comprar un bon immoble per invertir:

Els immobles segueixen sent una inversió segura, sempre que es faci una bona compra. Si ja has decidit que vols convertir-te en inversor, t’expliquem què has de tenir en compte per comprar un bon immoble:

-La zona. Els pisos cèntrics o ubicats en bones zones, amb bones comunicacions i serveis, es lloguen millor, ja que aquestes zones sempre tenen demanda. A vegades, és millor un pis petit en una bona zona que un de més gran en una zona no tan bona.

-L’estat de l’immoble. Es pot comprar un habitatge per reformar, que ens sortirà més econòmic, però cal tenir en compte quina reforma necessita, ja que ha de ser assequible perquè el pis ens doni la rendibilitat que volem. Ascensor i garatge sempre donen valor a l’immoble.

-El tipus d’immoble. Depèn de quin sigui el teu objectiu: normalment, els pisos d’1 i 2 habitacions es lloguen de manera temporal i els de 3 i 4 estan dirigits a un públic més permanent però també més escàs.

-Calcular la rendibilitat. El primer és saber per quant podràs llogar l’immoble que t’interessa. Per saber-ho el millor que pots fer és deixar-te assessorar per un expert. Un cop sàpigues la renda bruta, n’hauràs de descomptar les despeses com la comunitat, l’IBI, les assegurances i, en cas de tenir-la, la hipoteca.