Consells per al manteniment d'una segona residencia d'estiu

Consells per al manteniment d'una segona residencia d'estiu

Por finques el

Mantenir un segon habitatge d'estiu en bon estat requereix una atenció periòdica i curosa, especialment si no es fa servir amb freqüència. A Finques Rambles us deixem alguns consells per al manteniment d'un segon habitatge d'estiu.

 

Neteja

Realitzar una neteja profunda abans i després de cada temporada és essencial per mantenir l’habitatge en bon estat. És important retirar tot el menjar i els objectes que puguin atraure insectes i animals, i ventilar bé la casa per evitar la humitat.

Aire condicionat

Si l'habitatge compta amb aire condicionat, és important encendre'l periòdicament durant tot l'any, encara que només sigui per uns minuts, per evitar que les canonades s'obstrueixin i per mantenir una bona circulació d'aire.

Control de plagues

És important realitzar un control regular de plagues, com formigues, paneroles i ratolins, especialment si l'habitatge es troba en una zona rural o a prop de boscos. Es poden fer servir repel·lents naturals o productes químics.

Protecció contra el sol

Si l'habitatge compta amb finestres grans o terrasses exposades al sol, és recomanable instal·lar cortines o tendals per protegir els mobles i les cortines del sol, ja que pot decolorar els teixits i fer malbé la fusta.

Cura del jardí

Si l'habitatge té un jardí, és important mantenir-lo en bon estat. Això pot incloure el reg regular, el tall de la gespa, la poda d'arbustos i els arbres i l'eliminació de males herbes.

Revisió d'instal·lacions

Abans de cada temporada és recomanable fer una revisió de les instal·lacions, com ara el sistema elèctric, l'aigua i el gas, per assegurar-se que tot estigui en bon estat i en funcionament.

Tancament adequat

Un cop acabada la temporada d'estiu, és important tancar adequadament l'habitatge, incloent-hi totes les portes i finestres i desconnectant els aparells electrònics. També es poden fer servir panys i alarmes per assegurar l'habitatge durant els mesos d'inactivitat.

 

Mantenir un segon habitatge d'estiu en bon estat requereix una atenció periòdica i curosa. Seguint aquests consells, es pot assegurar que l'habitatge estigui en bon estat i llest per gaudir cada temporada d'estiu.