Consells per fer una mudança

finjques rambles

Consells per fer una mudança

Por finques el

Començar una nova etapa en una casa nova implica fer una mudança per traslladar tots els nostres objectes personals a l'habitatge nou. Si tenim un gran volum d'objectes i mobles, fer el trasllat es pot convertir en un procés llarg, pesat i estressant, sobretot si no saps organitzar-lo bé. Et donem uns quants consells per preparar la teva mudança i fer-la més senzilla, eficaç i ràpida, a més d'ajudar-te a estalviar diners.

 

  • Selecciona i fes neteja. Una mudança és el moment ideal per fer neteja, tant d'armari com d'objectes innecessaris. Selecciona només allò que realment necessites i faràs servir. Emportar-te coses que després no faràs servir comporta més feina i espai al camió i, per tant, més diners.

 

  • Comença amb temps. Comença a recopilar caixes amb antelació (les pots demanar als comerços de la zona), així en tindràs suficients quan arribi el dia i no n'hauràs de comprar. Uns dies o, fins i tot, setmanes abans, ja pots començar a omplir caixes amb les coses que no necessites pel dia a dia, per exemple, llibres o roba de l'altra temporada.

 

  • No buidis alguns calaixos. La roba o els objectes que no pesin es poden deixar a dins dels calaixos: necessitaràs menys caixes i després no hauràs de recol·locar-ho tot. Fer-ho així farà que el moble pesi més però si el que deixes a dins és lleuger (roba, llençols...), no hi haurà problema. Només hauràs de tancar els calaixos amb precinte perquè no s'obrin durant el trasllat.

 

  • Fes servir bosses d'escombraries. Els objectes tous es poden guardar en bosses grans d'escombraries. Les pots omplir amb edredons, coixins, peluixos, etc. i fer-les servir per omplir els forats que quedin buits al camió o furgoneta, entre els mobles i caixes. Podràs aprofitar tot l'espai disponible i, al mateix temps, serviran per protegir els mobles.

 

  • Fes caixes i etiqueta-ho tot. Pots organitzar les caixes per habitacions o, fins i tot, per mobles. El més important és que cada caixa estigui ben etiquetada i puguem saber exactament què hi ha a dins. Això facilitarà molt la feina de desembalar i col·locar quan arribem al pis nou. No carreguis massa les caixes: encara que siguin molt grans, si les omples fins a dalt, potser no les podràs moure. Han de ser pràctiques de traslladar. Compte amb els objectes fràgils, com la vaixella. Han de quedar ben embalats i protegits, per exemple, amb paper de bombolles.

 

 • Fes un kit bàsic. Prepara una caixa amb objectes bàsics que necessitaràs a l'arribar: un pijama, un parell de mudes, el carregador del mòbil, un necesser... Les coses sense les quals no pots viure en el dia a dia. Així, quan arribis, no necessitaràs començar a obrir totes les caixes per cobrir les teves necessitats bàsiques.