La teva immobiliària de referència a l'Anoia

Consells per millorar el teletreball

 

El teletreball va començar a créixer al nostre país arran de la pandèmia de la Covid-19, que va fer que moltes empreses traslladessin el lloc de treball al domicili de cada treballador, i s’ha convertit en una tendència que s’ha implementat cada vegada més. Així doncs, sembla que el teletreball ha vingut per quedar-se.

Tenir un bon espai de treball és molt important tant per la productivitat com per la motivació a l’hora de treballar des de casa i, per això, hem d’aconseguir crear una ambient agradable i còmode per a treballar.

Et donem uns quants consells per millorar el teu espai de teletreball:

 

  • Ubicació de l’espai. L’ideal és poder tenir un espai separat dedicat exclusivament a la feina i no treballar, per exemple, a la taula del menjador. Això ajuda a tenir unes rutines i horaris de treball ben definits i no barrejar l’activitat laboral amb personal.
    En cas de no poder tenir aquest espai separat, és important no treballar amb la televisió o la ràdio enceses, ja que distreu la nostra atenció i, al tenir una estimulació continuada, el cervell es cansa més depressa.
    A més, el lloc de treball ha d’estar ben ventilat, ja que la qualitat de l’aire afecta al rendiment i el nivell de concentració.
  • Il·luminació. Tenir una bona llum és essencial, ja que una il·luminació inadequada pot ocasionar fatiga ocular, cansament i mal de cap. El millor és tenir llum natural però, si no és possible, és millor fer servir llum blanca o blava, en comptes de groga.
  • Comoditat. Tenir una bona cadira regulable és molt important, ja que ens ajudarà a mantenir una bona postura. S’ha d’adaptar a l’alçada de la taula i la pantalla de l’ordinador i ens evitarà problemes com mal d’esquena, de cervicals o als genolls.
  • Sostenibilitat. Per evitar tenir una despesa en consum energètic més gran a causa del major ús de l’ordinador i la llum, podem fer servir llums LED de baix consum i també val la pena escollir una bona tarifa amb la nostra companyia energètica, que ens permeti estalviar durant les hores que siguem a casa.
  • Decoració. Tenir un espai ben decorat i bonic ens ajudarà a sentir-nos a gust treballant. Fer servir colors clars i neutres en la decoració també ens donarà sensació de relax i ens ajudarà a concentrar-nos, a més de donar més lluminositat. Hem de mantenir l’ordre en el nostre espai de treball, per això, hem de fer un bon ús dels calaixos i arxivadors.

Comparar listados

Comparar