Consells per planificar la reforma de casa teva

finques rambles

Consells per planificar la reforma de casa teva

Por finques el

Segur que alguna vegada t’has plantejat reformar casa teva però potser no saps ben bé què fer o per on començar. I és que una reforma pot ser molt estressant si no la tens ben planificada i organitzada. Per això, et donem uns quants consells per planificar la reforma de casa teva i aconseguir que sigui un èxit.

 

  • Defineix les teves necessitats. Abans de començar, has de tenir clar quines són les teves necessitats i què vols fer exactament. Planteja't què t’agradaria fer i si realment i objectivament són reformes necessàries. És important que deixis un temps de reflexió i no prenguis decisions precipitades.
   Normalment, les estances que més es reformen són la cuina i el bany, ja que són les que tenen més desgast i el seu disseny queda desactualitzat més ràpidament.

 

  • Busca un bon professional. En qualsevol compra és important comparar per trobar el millor professional i el millor preu. És millor que tinguis diferents propostes per poder decidir quina s’ajusta més als teus interessos (qualitats dels materials, temps d’execució, etc.) i pressupost. Intenta demanar opinions i referències per trobar un bon professional, que ens assessorarà sempre i ens donarà idees i solucions per la nostra reforma.

 

  • Permisos. Segons el tipus de reforma que vulguis fer, hauràs de demanar una llicència d’obres. No demanar-los pot endarrerir la reforma i, fins i tot, pot comportar una multa.

 

  • Pressupost tancat. Demana sempre als professionals amb qui treballis un pressupost tancat, que inclogui tot el que vols fer en la reforma. No fer-ho pot fer que el cost final acabi sent més elevat del que inicialment volíem o, fins i tot, que ens quedem amb la reforma a mig fer al no tenir diners per acabar-la. Cal tenir en compte totes les despeses (llicències i taxes, contenidors, transports, etc.).

 

  • Signa un contracte. Et recomanem signar un contracte amb l’empresa que ens faci la reforma on constin les dades de l’empresa i les dels propietaris, el preu, la forma de pagament, les qualitats dels materials, la data d’entrega de l’obra i les garanties (per exemple, les penalitzacions per endarreriments en l’obra). Així, ens evitarem malentesos i problemes.

 

 • Programa la reforma. Les reformes necessiten temps i, a vegades, surten imprevistos que poden fer que s’allarguin més del previst. Per això, és important planificar bé els temps i, si necessites tenir-la acabada abans d’una data en concret, programar-la amb temps i deixar una mica de marge per si sorgís algun imprevist.