Descobreix les diferents opcions de finançament per comprar un habitatge de segona mà

Descobreix les diferents opcions de finançament per comprar un habitatge de segona mà

Por finques el

Comprar un habitatge de segona mà és una alternativa per a aquells que busquen comprar un habitatge a un preu més assequible. Tot i això, el procés de finançament pot ser una mica més complex que en el cas d'un habitatge nou. A Finques Rambles us mostrem algunes opcions de finançament per a la compra d'un habitatge de segona mà.

 

Hipoteca tradicional

Aquesta és la forma més comuna de finançament per comprar un habitatge. Consisteix a demanar un préstec a una entitat financera per cobrir el preu de l'habitatge i pagar aquest préstec en quotes mensuals amb interessos. És important destacar que les hipoteques per a habitatges de segona mà solen tenir taxes d'interès lleugerament més altes que les d'habitatges nous, i de vegades les entitats bancàries demanen més requisits per concedir-los.

 

Finançament privat

Una altra opció per obtenir finançament per a un habitatge de segona mà és recórrer a finançament privat. Això pot incloure préstecs d’amics o familiars, o finançament d’empreses privades. Tot i això, és important tenir en compte que el finançament privat s'ha de fer de manera legal, per la qual cosa és convenient acudir a un advocat o un notari.

 

Préstecs personals

Els préstecs personals són una opció de finançament per als que no qualifiquen per a una hipoteca tradicional o no tenen prou diners per a les despeses de compravenda. No obstant això, aquests préstecs solen tenir taxes d’interès més altes i terminis de pagament més curts que les hipoteques.

 

Finançament del venedor

En alguns casos, el venedor d’un habitatge de segona mà pot estar disposat a finançar part del preu de l’habitatge. Això es coneix com a finançament del venedor, i pot ser una opció per als que no qualifiquen per a una hipoteca tradicional o tenen dificultats per obtenir finançament privat.

 

És important destacar que, abans d'optar per qualsevol opció de finançament, és essencial revisar les opcions i comparar les taxes d'interès i els terminis de pagament. També és recomanable comptar amb l’assessorament d’un professional financer per prendre la millor decisió possible.