Idees per decorar la teva terrassa

Idees per decorar la teva terrassa

Por finques el

 

Amb l’arribada del bon temps, el sol i els dies més llargs tornen les ganes de fer servir les terrasses i balcons. Una terrassa ben dissenyada i decorada pot marcar la diferència a casa teva. La clau està a treure’n el màxim partit possible. Et donem unes quantes idees per aconseguir-ho.

 

- Mobles. És important que els mobles que posem a la terrassa siguin mobles de jardí, encara que la nostra terrassa sigui coberta, ja que estan adaptats a l’exterior i als agents meteorològics. Hi ha moltes possibilitats, depenent de l’espai de què disposis i de l’ús que li vulguis donar: butaques, chaise-longue, una taula baixa i cadires, pufs, gandules, una taula on poder sopar… Els millors materials pels mobles són l’alumini i la fusta de teca, ja que són els més resistents.

 

- Para-sol o pèrgola. Si la teva terrassa és descoberta, necessitaràs un para-sol, tendal o pèrgola per crear una zona d’ombra i poder-la fer servir durant tot el dia.

 

- Plantes. Donaran un toc de vida i verdor a la terrassa. Les pots posar penjades a les parets, a la barana, en una prestatgeria o a terra amb torretes. Segons el clima de la teva zona i les condicions del teu balcó (si té sol tot el dia o no, per exemple) hauràs de triar les plantes que s’hi adaptin. Si tries plantes amb flor, podràs donar un toc de color i alegria. Una altra opció són les plantes aromàtiques, que també ens podran servir per cuinar.

 

Il·luminació. Si vols fer servir la terrassa a la nit, necessitaràs que tingui llum. Més enllà de les típiques làmpades o focus d’exterior, pots trobar idees més originals com fanals, torxes o garlandes amb llumetes led. Les espelmes són una bona opció si vols donar-li un toc.

 

- Zona de jocs. Si tens prou espai, pots crear una zona separada que serveixi per als més petits. Una possibilitat és cobrir una zona del terra amb gespa artificial que els permeti seure directament a terra. Segons l’espai de què disposem, hi podem posar una taula i cadires infantils, una piscina inflable, un tobogan…