Idees per decorar un balcó petit

Idees per decorar un balcó petit

Por finques el

 

Els espais exteriors s’han convertit en un element vital per a la majoria de nosaltres i en una zona molt important de l’habitatge. Si no tens terrassa però sí un balcó, encara que sigui petit, et donem unes quantes idees per decorar-lo i treure-li el màxim partit.


Plantes. Hi ha diverses maneres de poder decorar el teu balcó amb plantes sense que t’ocupin molt espai: amb torretes o jardineres penjades de la barana, de cara a l’exterior, fent un jardí vertical a la paret o bé amb torretes penjades a la paret, a l’estil andalús, o fins i tot al sostre. Li donaran color i alegria al teu espai exterior.


Taula plegable. Si no tens un balcó prou ample per deixar una taula i cadires sempre posades, pots optar per una tauleta plegable, que podràs obrir només quan la necessitis i deixar-la plegada en un racó quan no la facis servir. També n’hi ha de semicirculars que van a tocar de la paret i d’abatibles, que van s’enganxen a la barana del balcó. Amb les cadires passa el mateix, pots comprar-ne de plegables o fer servir tamborets, que ocupen menys espai.


Gespa artificial. Pots tenir un trosset de jardí al teu balcó si cobreixes el terra amb gespa artificial. Li donarà color i molta vida i podràs, fins i tot, caminar-hi descalç. A més, al tractar-se d’un espai reduït, no et serà gens car.


Il·luminació. És important per donar ambient al teu balcó, especialment a la nit. Pots optar pels llums led o guirnaldes, que pots trobar de molts estils diferents i poden funcionar amb piles, endollades o ser llums solars. També pots posar fanalets o espelmes, que t’ajudaran a crear un ambient més íntim i, a més, si les tries d’espígol o citronel·la, t’ajudaran a espantar els mosquits.


Privacitat. Depenent de quina alçada sigui el teu pis i de la proximitat que tinguis amb els veïns, pots necessitar algun element que doni privacitat al teu balcó. Pots cobrir la barana amb canyís o bambú o posar un tendal o cortina, que a més et protegirà del sol.