Nova tendència: les mini cases

Nova tendència: les mini cases

Por finques el

 

Tot i que el corrent de les mini cases no està tan arrelat com a la resta d’Europa, la tendència de viure en un espai de menys de 50m2 està guanyant adeptes al nostre país. Els defensors d’aquesta moda asseguren que en aquest espai és possible viure bé. A més assenyalen les virtuts que té el fet de reduir l’espai: preus més assequibles, menor manteniment i menor despesa energètica. Ecologia, comoditat i estalvi són, per tant, les tres paraules que definirien aquesta nova tendència.

Segons diversos estudis, va ser l’any 2005 – en plena crisi econòmica – quan aquest model es va implantar a l’Estat Espanyol. Estudis, trasters i locals de pocs metres quadrats van convertir-se en habitatges. El motiu? Eren l’única alternativa assequible davant els elevats preus d’aquell període.

Tres anys més tard, l’any 2008, el govern de Zapatero va llançar el Pla Estatal d’Habitatge que contemplava l’edificació de mini pisos de protecció oficial de 30 m2. Tot i això, ja hem comentat que aquí no ha acabat d’arrelar aquesta tendència. Als Estats Units, en canvi, un grup d’emprenedors va llançar el projecte Tiny Houses, una iniciativa que preveu la construcció de mini cases i que pretén ser, a més, una tendència que revolucioni el sector.

Aquest grup d’emprenedors no es dirigeixen només a persones amb una mala situació econòmica, sinó també a totes aquelles que busquen canviar el seu estil de vida. És a dir, aquells qui pretenen simplificar la seva rutina i reduir les seves factures. Per tant ja no estem davant d’un model que ha aparegut per a fer front als elevats preus de l’habitatge sinó que a aquest fet li hem de sumar el canvi de mentalitat d’una part de la societat.

Aquestes mini cases no tenen res d’auster. La majoria són espais portàtils amb totes les comoditats i luxes que pot tenir un pis de 150m2. El que tenen diferent és el respecte pel medi ambient, la possibilitat de canviar de ciutat cada cop que es vulgui, la facilitat per a mantenir-les netes i organitzades i que estan a l’abast de gairebé qualsevol butxaca. No sabem si s’acabarà implantant aquesta tendència a casa nostra, el que sí que sabem del cert és que als Estats Units estan causant furor.


Foto: Casaidecora.com