Prepara casa teva per l'arribada de l'hivern

Prepara casa teva per l'arribada de l'hivern

Por finques el

 

Ja estem a plena tardor, el fred comença a notar-se i és el moment de preparar la casa perquè l’arribada de les baixes temperatures no ens agafi desprevinguts.
Et donem uns quants consells per preparar casa teva per l’arribada de l’hivern.


Revisa els radiadors i la caldera. És el moment de fer la posada a punt del nostre sistema de calefacció. Abans de començar a engegar la calefacció, s’han de purgar els radiadors per buidar-los de l’aire que han acumulat durant aquests mesos, al no fer-los servir. Així t’assegures que, quan ens engeguis, funcionaran a ple rendiment i de la manera més eficient possible. Neteja’ls a fons i recorda mantenir-los sempre descoberts i no tapar-los amb res. A més, dóna-li un cop d’ull a la caldera i comprova que té la pressió correcta i recorda fer-li una revisió anual per no tenir problemes i averies durant l’hivern.


Revisa els aïllaments. Tots els punts de contacte amb l’exterior són possibles fonts d’entrada de fred i corrents d’aire, així que s’ha de revisar que les teves portes i finestres tinguin un bon aïllament. Les finestres són les responsables de la pèrdua d’entre el 15 i el 35% de la calor de la calefacció, així que revisa que no hi hagi esquerdes al seu voltant i, si n’hi ha, tapa-les. A més, si les teves finestres són antigues o de fusta i no aïllen bé, però no pots canviar-les, pots instal·lar-hi rivets, que impediran l’entrada d’aire fred de l’exterior.


Canvia els tèxtils. És el moment de fer el canvi de tèxtils cap a materials i textures més gruixuts i aïllants i treure de l’armari les cortines, mantes i catifes gruixudes. No només et donaran sensació de calidesa sinó que, tant les catifes com les cortines, ajuden a aïllar tèrmicament la casa, contribuint a que no es perdi la calor i que no entri el fred, tant per terra com per les finestres. Els millors materials són la llana, el vellut i la pell artificial.


Aprofita la llum natural. La llum solar és la millor font d’escalfor que podem tenir. Si per l’orientació del teu pis o casa les teves finestres deixen entrar la llum del sol, aprofita al màxim la calidesa que et donarà. Durant el dia o les hores que entri el sol, obre les cortines, persianes i puja els tendals i deixa que l’escalfor natural ompli casa teva. Això sí, no t’oblidis d’abaixar persianes i tancar cortines quan baixi el sol.