Pros i contres de contractar una hipoteca amb vinculacions

Pros i contres de contractar una hipoteca amb vinculacions

Por finques el

Encara que després de la Llei Hipotecària de 2019 els bancs no poden obligar que els clients contractin productes amb ells per concedir una hipoteca, les entitats bancàries segueixen utilitzant aquests mecanismes com a vinculacions per oferir beneficis a la hipoteca. No obstant això, ara que podem triar entre contractar aquests productes al banc o no, sorgeix el dubte de si realment val la pena contractar una hipoteca amb vinculacions.

A Finques Rambles t'expliquem quins són els pros i els contres de contractar una hipoteca amb vinculacions.

Aquestes vinculacions, que actualment s'anomenen productes combinats, amb la diferència que abans eren obligatoris i ara són opcionals, poden ser de diferent índole. Dins les vinculacions més comunes es troben: les domiciliacions d'ingressos o rebuts, les aportacions a plans de pensions o altres productes d'inversió, contractacions d'assegurances (vida o llar) o fer compres mensuals amb la targeta bancària.

A canvi de contractar aquest tipus de vinculacions, l'entitat ofereix avantatges a la hipoteca, normalment la reducció en el tipus d'interès, ara bé, quins són els pros i els contres de contractar una hipoteca amb vinculacions?

Dins dels avantatges de contractar vinculacions, la primera sens dubte és poder rebaixar la taxa d'interès, així com tenir bonificacions en el pagament de comissions, ja que tots els productes queden associats a un sol banc.

D'altra banda, els contres d'una hipoteca amb vinculacions és que aquest tipus de vinculacions només serveixen en cas de mantenir-les; si no es compleixen, es perden les bonificacions i augmenta la quota. A més, sempre és convenient revisar bé totes les condicions abans d'escollir les vinculacions perquè potser acabem pagant més per la hipoteca en comparació amb altres entitats o amb l'opció de no agafar els productes vinculats.