Què és l'aerotèrmia i quant costa instal·lar-la?

Què és l'aerotèrmia i quant costa instal·lar-la?

Por finques el

 

L’aerotermia és una tecnologia de climatització que aprofita l'energia present en l'aire per a produir calor o fred. Es tracta d'una alternativa eficient i respectuosa amb el medi ambient respecte als sistemes tradicionals de climatització que utilitzen combustibles fòssils.

 

A Finques Rambles t'expliquem en què consisteix l’aerotermia i quant costa instal·lar-la.

 

El funcionament dels sistemes d’aerotermia es basa en l'aprofitament de l'energia de l'aire exterior per a produir calor o fred a l'interior d'un habitatge o edifici. Això s'aconsegueix mitjançant l'ús d'una bomba de calor, que extreu la calor de l'aire exterior i el transfereix a l'interior per a escalfar l'habitatge a l'hivern. A l'estiu, el procés s'inverteix, i la bomba de calor extreu la calor de l'interior de l'habitatge i el transfereix a l'aire exterior, proporcionant aire condicionat.

 

Els sistemes d’aerotermia ofereixen diversos avantatges: en primer lloc, són eficients, ja que aprofiten l'energia present en l'aire per a produir calor o fred, en lloc de generar calor mitjançant combustibles fòssils, la qual cosa redueix l'impacte ambiental i els costos energètics. A més, són sistemes de baix manteniment i no generen emissions de CO₂ ni gasos contaminants.

En quant al cost d'instal·lació d'un sistema d’aerotermia, aquest varia segons diversos factors, com la superfície de l'habitatge o edifici, el tipus de sistema d’aerotermia que es triï, i les característiques de la instal·lació existent. Com a preu estimat, el cost d'instal·lació d'un sistema d’aerotermia pot oscil·lar entre els 6.000 i els 12.000 euros per a un habitatge de grandària mitjana, encara que és important saber que aquest preu pot variar significativament en funció de les característiques específiques de cada instal·lació.

 

A més, cal tenir en compte que la inversió inicial en la instal·lació d'un sistema d’aerotermia pot amortitzar-se a mitjà o llarg termini mitjançant l'estalvi en la factura energètica, que pot arribar a ser significatiu. En qualsevol cas, abans de decidir si un sistema d’aerotermia és l'opció adequada per a un habitatge o edifici, és recomanable consultar a un professional del sector per avaluar les opcions i possibilitats específiques de cada cas.