La teva immobiliària de referència a l'Anoia

Què és l’Euríbor i com afecta la teva hipoteca

Segur que moltes vegades has sentit a parlar de l’Euríbor i potser relaciones aquesta paraula amb les hipoteques però, saps realment què és i com pot afectar a la teva hipoteca? Nosaltres t’ho expliquem.

L’Euríbor és un índex de referència que indica el tipus d’interès que s’aplica a les operacions entre els bancs europeus, és a dir, el percentatge que paga un banc a un altre quan aquest li deixa diners per poder realitzar les seves operacions.

És un tipus d’interès molt utilitzat com a referència pels crèdits i préstecs bancaris, de fet, serveix com a referència per la majoria d’hipoteques espanyoles d’interès variable (segons l’INE, un 92,5% de les hipoteques variables depenen de l’Euríbor). Per tant, serà un gran condicionant de les quotes mensuals que pagaràs si contractes una hipoteca de tipus variable.

Com ja us vam explicar en un altre article, hi ha dos tipus d’hipoteca, la d’interès fix i la d’interès variable. Normalment, les variables estan formades per dues parts: l’Euríbor i el diferencial, que és la quantitat fixa que marca el banc en les condicions de contractació de la hipoteca i que se suma a l’Euríbor. Per exemple, si contractes una hipoteca amb un diferencial de l’1% d’interès i l’Euríbor està en un 0,5%, pagaràs un 1,5% d’interès sobre el teu préstec. Per tant, no saps com anirà evolucionant la quota mensual cada vegada que el teu banc la revisi, ja que dependrà d’aquest índex.

L’Euríbor és un valor que es publica diàriament però per les hipoteques normalment es fa servir la mitjana mensual a un any.

Des de febrer del 2016 aquest índex està en negatiu i durant aquest mes de setembre segueix marcant mínims històrics, ja que actualment la mitjana diària a dotze mesos és del -0,329%. Això significa que aquells hipotecats a qui ara els toqui revisar el seu préstec veuran reduïdes les seves quotes.

Comparar listados

Comparar