La teva immobiliària de referència a l'Anoia

Què és l’ITE i perquè la necessites per vendre o comprar un pis

 

L’ITE o Inspecció tècnica de l’edifici és un certificat d’aptitud que és obligatori que tinguin tots els edificis de més de 45 anys d’antiguitat. L’objectiu és garantir l’estabilitat i la seguretat de tots els elements de l’immoble, creant un sistema de control de l’estat dels edificis per tal de verificar el deure que tenen els propietaris de conservar i rehabilitar els seus immobles.

La responsabilitat de passar l’ITE recau sobre el propietari, en el cas d’edificis unifamiliars, o en la comunitat de propietaris, si es tracta d’un edifici plurifamiliar.

Aquesta inspecció, que l’ha de dur a terme un arquitecte, aparellador, arquitecte tècnic o enginyer de l’edificació, consisteix en una revisió visual de tots els elements de l’edifici, inclosos cadascun dels pisos que el formen.

Segons el resultat d’aquest informe, l’Agència de l’Habitatge donarà un certificat d’aptitud que, depenent de si presenta deficiències o no, pot ser apte o no apte. Les deficiències poden ser lleus, importants, greus o molt greus. En aquests casos s’haurà d’aprovar un pla de rehabilitació i dur a terme les obres necessàries. La vigència d’aquest certificat és de 10 anys.

Si vols vendre o comprar un habitatge és molt important que verifiquis que disposa de l’ITE; si no és així, el notari podria no tirar endavant amb l’operació, ja que des de l’entrada en vigor del Decret 67/2015 aquest certificat és obligatori i no es poden efectuar operacions de compravenda si l’immoble no el té en vigor. De fet, a Catalunya és obligatori que el venedor entregui al comprador una còpia de l’informe de l’ITE. No tenir aquest informe també podria afectar a la concessió de la hipoteca.

Comparar listados

Comparar