Tendències de decoració pel 2023

Tendències de decoració pel 2023

Por finques el

 

Acabem de començar el 2023 i, si un dels teus propòsits per aquest any nou és canviar la decoració de casa teva, deixa’t inspirar per les tendències de decoració i interiorisme que marcaran aquest nou any.


Corbes. Les formes rodones i corbades i els arcs seran tendència durant aquest any. L'ús dels arcs torna a l'arquitectura tant en portes com finestres i, pel que fa al mobiliari, trobarem mobles amb formes de mitja lluna, sofàs i cadires amb siluetes arrodonides i miralls, catifes i, fins i tot, taules rodones. També es portaran els patrons corbats en el paper pintat i en quadres. Les formes arrodonides i suaus són agradables a la visita i donen calidesa i confort.


Naturalesa. Tot el que és sostenible, reciclat i orgànic està d’actualitat, també en decoració. La naturalesa tindrà un paper cada vegada més important en el disseny d’habitatges, sobretot en forma de colors clars i elements naturals, com les plantes i els estampats botànics, i artesans. Els materials orgànics i reciclats seran tendència per crear un entorn acollidor: la llana, el cotó, el vellut i la ceràmica seran clau i la pedra natural serà un dels elements principals. El marbre es trobarà no només en cuines i banys sinó en elements decoratius i parets d’altres habitacions i també sortirà dels tons clàssics i el veurem en colors molt més atrevits.


Minimalisme càlid. Combina l’estil escandinau amb l’estètica japonesa, creant ambients ordenats, senzills i funcionals, amb espais amb pocs elements, però ben escollits, i que donen sensació de calma i harmonia. Va molt lligat amb la tendència a fer de la naturalesa la protagonista de la decoració.


Color Viva Magenta. És el color del 2023 segons l’empresa Pantone, que fa més d’una dècada que marca el color tendència de cada any, i ha sigut escollit per un grup de 40 professionals de diferents sectors. Es tracta d’un color de la família dels vermells, amb molta força, energia i vigor i lligat a la naturalesa. Com que és un color molt viu i fort, pots fer-lo servir en complements i elements decoratius que donaran personalitat a la teva llar, com coixins o altres tèxtils. Combina molt bé amb el blanc, el gris i els colors crema. Si ets més atrevit, pots pintar una paret d’aquest color o buscar un paper pintat d’aquests tons.