Trucs de decoració perquè casa teva sembli més gran

Trucs de decoració perquè casa teva sembli més gran

Por finques el

 

Decorar casa teva d’una manera determinada pot contribuir a augmentar-ne la lluminositat i fer que sembli més àmplia del que realment és. Si el teu pis no és gaire gran, et donem uns quants trucs per augmentar-ne visualment l’amplitud.

-Evita els excessos. Més és menys. Un excés de mobles i d’objectes decoratius creen un ambient recarregat i una sensació de falta d’espai. Aposta per mobles de línies rectes, no gaire alts i amb potes llargues i primes: donen lleugeresa a l’espai i fan que sembli més gran. Els mobles encastats, sobretot si són oberts, són ideals per a pisos petits: donen sensació de profunditat i no interfereixen en l’espai disponible. Aposta per un estil minimalista.

-Mantén l’ordre. És necessari en qualsevol habitatge però en el cas d’un pis petit és imprescindible mantenir els espais ordenats. Totes les habitacions han d’estar perfectament organitzades i ordenades.

-Utilitza colors clars. Els colors clars, en especial el blanc, que reflecteix la llum, són els millors aliats en la decoració dels espais on vulguis crear una sensació de major espai i amplitud. Fes-los servir a les parets, els mobles i, fins i tot, els terres.

-Col·loca miralls. Els miralls reflecteixen la llum natural i creen la il·lusió òptica de què l’espai és més gran del que en realitat és. Col·locar-ne en llocs estratègics, com reflectint una finestra, faran que l’habitació sembli més àmplia.

-Aprofita la llum natural. Les finestres grans, que deixen entrar la llum natural, contribueixen a fer que casa teva sembli més gran. Evita les cortines de colors foscos i aposta pels tèxtils clars i lleugers. Les cortines llargues, fins a terra i que s’arrosseguin una mica, fan que els sostres semblin més alts. Els panells japonesos o estors també són una bona opció.

-Fes servir el mateix terra a tota la casa. Fer servir el mateix material pel terra de tota la casa, o en totes les habitacions en què sigui possible, crea sensació de més espai; a l’integrar tots els ambients, es crea una continuïtat espacial. Evita els colors foscos. Si poses rajoles, que siguin rectangulars, com més grans millor i amb les juntes poc visibles. Si optes pel parquet, millor de làmines amples i col·locat en vertical mirant des de la porta d’entrada.

-Unifica ambients. Els espais oberts donen sensació d’amplitud al donar continuïtat visual i són molt recomanables en pisos petits; a vegades, n’hi ha prou amb tirar una paret per aconseguir que cuina, menjador i sala d’estar quedin units. En cas de no voler tocar cap paret, les portes corredisses, amb vidrieres o els envans de vidre per separar espais són una molt bona opció.