Trucs per estalviar en calefacció

Trucs per estalviar en calefacció

Por finques el

L’època de més fred de l’any ja està començant i, amb ella, el moment d’engegar la calefacció de casa. Tots sabem que això és una despesa extra per la nostra economia domèstica i és que el consum energètic de la calefacció suposa, de mitjana, un 20-25% del consum total de l’habitatge. Fer-ne un ús adequat i canviar alguns hàbits pot fer que les teves factures no siguin tan altes. Et donem uns quants trucs per estalviar en calefacció:

 

    • Tria un sistema de calefacció adequat i fes-ne un bon manteniment. Escollir el tipus d’instal·lació adequat (caldera de gas, elèctrica o de gasoil) ens pot fer estalviar molts diners. A llarg termini, les de gas sempre resulten més econòmiques.
      Fer un correcte manteniment de la calefacció també és important. S’han de fer revisions periòdiques de la caldera, canviar-la si és molt antiga, ja que gastarà més, i purgar els radiadors abans que comenci la temporada de fred.

 

    • Fes servir bé el termòstat. No és necessari tenir el pis tot el dia a una temperatura constant, sobretot, si no som a casa. Podem fer servir un termòstat per programar la calefacció perquè s’encengui i s’apagui sola, de manera que, quan arribem a casa ens trobem el pis calent però sense haver de tenir-la encesa tot el dia. Durant el dia, una temperatura de 20 ºC és suficient i, durant la nit, es pot baixar a 16-18 ºC.

 

    • Fes un bon ús dels radiadors. No s’han de tapar mai, per exemple, posant-hi roba humida a sobre, ja que això fa que no puguin transmetre bé la calor. Si tenim habitacions que no fem servir, és millor tenir-les tancades i apagar aquests radiadors. El nombre de radiadors també és important: massa pocs radiadors en una habitació molt gran farà que aquests hagin de treballar molt més i durant més estona per escalfar-la.

 

  • Adquireix bons hàbits. Hi ha una sèrie d’hàbits molt senzills que t’ajudaran a fer baixar la teva factura. A la nit, tanca les persianes i cortines per evitar perdre calor i, durant el dia, mantén-les obertes per aprofitar l’escalfor natural de la llum del sol. Les catifes també ajuden a aïllar tèrmicament. Tria bé la roba que portes, no té gaire sentit tenir posada la calefacció i anar amb màniga curta; posa’t peces còmodes però que abriguin i, pel llit, fes-te amb un bon edredó o manta. No et passis ventilant: amb 5-10 minuts és suficient i, si pots fer-ho al migdia, millor que al matí, que és quan fa més fred.